X
Invite voor PlusWhat Talent Day
Wil je eerst kennismaken met ons en het programma, kom dan vrijblijvend naar de PlusWhat Talent Day! 

Maak kennis met de (audio)visuele wereld, het PlusWhat programma en verken de mogelijkheden om jouw unieke stem te laten horen. 

Deelname is gratis. De Talent Day vindt plaats in de week van 25 oktober in Rotterdam. Na inschrijving nemen we contact op om te overleggen welke dag het beste voor jou past.
Schrijf je hieronder gratis in
Van training naar toekomst. PlusWhat helpt jouw talent
te ontwikkelen.

Ben jij jong en creatief? Voel je dat de wereld meer van jou moet zien? Vind je het leuk om daarbij video’s te maken, regisseren, vormgeven en verhalen te vertellen? Jezelf ontwikkelen en werken in de creatieve industrie? 

PlusWhat is er voor jou met gratis masterclasses en coaching!

Wat is PlusWhat?
PlusWhat geeft jou de kans te ontdekken welke vormen van makerschap bij jou passen.

We bieden je een intensief fulltime traject aan van 14 weken waarin je audiovisuele producties maakt voor échte opdrachtgevers. Ben je niet fulltime beschikbaar dan hebben we ook een kort traject. Dat bestaat uit 3 dagdelen verspreid over 3 weken waarin je het productieproces van film en video van voor tot achter leert kennen. Je wordt in beide trajecten gecoacht en begeleid door professionals uit de creatieve sector.

Zij helpen je niet alleen je technische vaardigheden en creatieve skills te verbeteren, maar leren je ook samenwerken, communiceren met opdrachtgevers en collega’s, omgaan met feedback en natuurlijk nog veel meer.

Je doet in beide trajecten veel ervaring op, bouwt aan een mooi portfolio en een kanon van een netwerk én je vindt uit wat de volgende stap in jouw carrière wordt. En het allerbeste deel? Deelname kost helemaal niks!
De Talent Day
Voordat je start aan PlusWhat wordt iedereen eerst uitgenodigd voor de Talent Day. Tijdens de Talent Day kun je het team en de deelnemers ontmoeten. Ook laten we je alle ins en outs zien van het PlusWhat Program, wat er nodig is om eigenzinnige content te maken en ga je zelf aan de slag met een leuke opdracht. We lunchen samen en ronden de dag af met een feedback rondje en een drankje. Deelname aan de Talent Day is geheel GRATIS.

Aarzel niet, ook als je twijfelt, gewoon ervoor gaan. We beloven je, het wordt een gezellige en inspirerende dag!
Het PlusWhat Program
In dit traject ga je gedurende 14 weken intensief aan de slag met professionals uit de creatieve sector. Elke week start je met een project, dat je aan het eind van die week afrondt en presenteert. De projecten worden meteen online gezet, zodat andere mensen het kunnen beoordelen. Ook kijkt er een jury naar jullie resultaten. We streven ernaar om producties te maken voor commerciële klanten.
Om mee te doen meld je je online aan. Daarna krijg je een uitnodiging voor de Talent Day! Aan het eind van de dag selecteren we 12 deelnemers voor de Talent Week.
In de Talent Week gaan we kijken naar jouw creativiteit en toewijding. Je maakt opnieuw een mooie audiovisuele productie in een team van 3. Samen ontwikkelen jullie je technische en sociale skills en professionele vaardigheden. Na deze week kiezen we 6 deelnemers die 14 weken lang keihard aan de slag zullen gaan om uit te vinden wat de volgende stap wordt: een interessante opleiding, super toffe baan of uitdagende stage.

Na afronding van het PlusWhat Program proberen we je te koppelen aan partners in ons groeiende netwerk in de creatieve industrie en begeleiden we je nog drie maanden in je volgende stappen als student, stagiair, werknemer of zzp-er.
PlusWhat Deal
Met PlusWhat Deal bieden we jongeren die minder tijd hebben de kans om kennis te maken met het makerschap. Verspreid over 3 weken kom je 3 keer samen voor workshops van een halve dag.

In die workshops leer je de drie delen van het filmproductieproces kennen: pre-productie, productie en postproductie. Je krijgt de mogelijkheid om samen met andere deelnemers op de locatie van PlusWhat in Rotterdam aan een video te werken. Natuurlijk word je daarbij geholpen en gecoacht waar nodig, maar we laten jullie ook echt je eigen ding doen.
Om mee te doen meld je je online aan. Je wordt dan ook uitgenodigd voor onze Talent Day. Tijdens deze dag kun je een beter beeld krijgen van wat PlusWhat inhoudt!
Na dit korte talentontwikkelingsprogramma heb je een aantal goede basis-skills ontwikkeld voor het maken van video’s. Die komen van pas als je wilt doorstromen naar het PlusWhat Program en in je toekomstige carrière.
Wie?
Jongeren tussen 16 en 27 jaar
Waar?
In het centrum van Rotterdam
Kosten?
Gratis!
Periode 1
Periode 2
Periode 3
Periode 1
Periode 2
Periode 3
Periode 1
Periode 2
Periode 3
PlusWhat Program Timeline
PlusWhat Deal
Timeline
Periode 1
Periode 2
Periode 3
Periode 1
Periode 2
Periode 3
Periode 1
Periode 2
Periode 3
Contact
Heb je nog vragen over de talentontwikkelingsprogramma’s? Stuur ons  een mailtje, een dm via Instagram of bereik ons via WhatsApp
Veelgestelde Vragen
Check deze pagina voor veelgestelde vragen.
Financieringspartners
Van training naar toekomst. PlusWhat is mede mogelijk gemaakt door de onderstaande partners.
Z O Z Fonds LogoStichting Bevordering van Volkskracht LogoLogo Vriendenloterij FundsFonds voor cultuur participatie logoDiorapthe LogoKonfederatie Nederlandse Religieuzen LogoStichting Onderwijs Steunfonds LogoFonds 21 LogoAchmea Foundation Logo
Samenwerkingspartners
Logo YuneLogo International Film Festival Rotterdam Logo Playgrounds RotterdamLogo Netwerk film educatie Filmhub Zuid-HollandLogo KCR RotterdamLogo BNN VARA AcademyLogo YUNG Creatives Platform
Achter de schermen
Aiman Hassani (filmmaker) en Cristian Boscheri (urban artist) zetten zich in voor diversiteit, inclusiviteit en gelijke kansen in de creatieve industrie en culturele sector. Dat doen ze sinds 2016 met stichting Wedowe, die mensen in staat stelt om zichzelf te ontwikkelen. In 2018 startten ze PlusWhat op, omdat ze geloven in de toegevoegde waarde van talentvolle jongeren die om de een of andere reden (nog) geen aansluiting vinden bij bestaande opleidingen of werkgevers. Aiman en Cristian willen deze jongeren helpen hun potenties te ontdekken en zichzelf te ontwikkelen.