Talentontwikkeling

Er kunnen talloze redenen zijn waarom een jongere op een bepaald moment geen aansluiting vindt bij bestaande opleidingen of werk.

wedowe gelooft in het potentieel en de toegevoegde waarde van deze jongeren! Wij vinden dat ook deze jongeren een kans verdienen om aan zichzelf te werken, om mee te doen in de maatschappij en niét buiten de boot te vallen.

Daarom organiseren wij jaarlijks verschillende talentontwikkelingsprogramma’s voor creatieve jongeren. We richten ons op alle fases van talentontwikkeling: van kennismaken tot het doorstromen naar de arbeidsmarkt.

Voor wie?

wedowe werkt met  jonge en creatieve talenten, ongeacht in welke fase van hun ontwikkeling zij zich bevinden. De individuele doelstellingen binnen zo’n programma kunnen daarom zeer divers zijn. De ene deelnemer is op zoek naar zijn talent of zelfvertrouwen en een andere deelnemer kan al ervaring hebben in de creatieve sector en wil zijn/haar professionele skills verder ontwikkelen.

Opzet talentontwikkelingsprogramma’s

De programma’s die we organiseren variëren in duur van een enkele middag tot meerdere maanden. De activiteiten verlopen stapsgewijs.

We beginnen altijd met kennismaken. Vervolgens gaan de talenten zelfstandig aan de slag met een opdracht. Dit kan een individuele of groepsopdracht zijn. Daarna worden de resultaten gepresenteerd en krijgen ze feedback van elkaar en de professionele coaches. Uiteindelijk kunnen ervaren deelnemers nieuwe talentvolle jongeren coachen. Dat maakt de cirkel rond!

Methodiek

Onze talentontwikkelingsprogramma’s zijn gebaseerd op relevante wetenschappelijke en pedagogische inzichten. Daarnaast is onze jarenlange ervaring met het coachen en begeleiden van jongeren van onschatbare waarde.

Wij geloven in de ontmoeting tussen deelnemers en professionals werkzaam in de creatieve sector. Door het uitwisselen van kennis, ervaringen en inzichten halen zij beide iets uit de programma’s.

Maatschappelijk relevante gesprekken

We zouden wedowe niet zijn als wij in onze programma’s geen aandacht zouden besteden aan maatschappelijk relevante thema’s als diversiteit en inclusie.

Binnen al onze talentontwikkelingsprogramma’s stimuleren wij daarom actief gesprekken over deze onderwerpen, zodat onze talenten de hedendaagse maatschappij beter begrijpen, én leren hoe je hieraan kunt bijdragen.

The PlusWhat Logo.

Een van onze talentontwikkelingsprogramma’s is PlusWhat. Wij zijn hier erg trots op, want dit programma heeft in 2019 een eervolle vermelding gekregen door de &Award organisatie. Deze awards zijn een belangrijk onderdeel van de Code Diversiteit & Inclusie. Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

PlusWhat laat jongeren kennismaken met werken in de creatieve sector. Een aantal talenten krijgen de mogelijkheid tot het volgen van een fulltime programma waarin ze een flinke stap zetten in hun ontwikkeling als young professional binnen de creatieve sector. Meer weten hierover? Neem dan contact met ons op! Neem dan contact met ons op!

Onze Talenten

Hier komt een stuk over hoe trots we zijn op onze PlusWhat Talenten. Het dient ter promotie der talenten en en toont dat het werk van weduwe eraan toe doen.

PlusWhat laat jongeren kennismaken met werken in de creatieve sector . Een aantal talenten krijgt de mogelijkheid tot het volgen van een fulltime programma waarin ze een flinke stap zetten in hun ontwikkeling tot young professional binnen de creatieve sector. Meer weten hierover? Neem dan contact met ons op!

Cheryl
Cheryl Asruf
Damian
Damian Nossent
Dunya.
Dunya van Veenendaal
Jinx
Jinx
Laura.
Laura Admiraal
Marvin.
Marvin da Silva
Zack.
Zack Tu Nan
Amber.
Amber Palstra
Biniam.
Biniam Haile
Melvi.
Melvi Antonio Lando
Filmon.
Philmon Brhane
Rowin.
Rowin Bikha
Saad.
Saadeldin Berkhout
Semir.
Semir Abduselam

Partners & Sponsors

Om onze talenten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden, werken we samen met partners uit allerlei sectoren: het onderwijs, de cultuursector, maatschappelijke organisaties en bedrijven.

Filmhub Zuid Holland
KCR
BROET
BNNVARA Academy
IFFR
Yune
Yung Creatives Platforms
Playgrounds
Nederlandse Filmacademie
Nederlandse Filmacademie
Het Raam
Het Raam
Marty & Johnny Agency
BudgetCam Rental
VIA
VIA
Dutch Academy for Film
Netherlands Society of Cinematographers
HKU Hogeschool voor de Kunsten 
Willem de Kooning Academie
St.Joost School of Art & Design
BREAKING BARRIERS BUILDING BRIDGES
Foto tijdens een van onze talentontwikkelingstrajecten.

Contact

Heb je vragen? Wil je meer weten of ben je op zoek naar een maatwerkoplossing? We helpen jou graag verder.

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form