Diversiteit & Inclusie /Platfroms
Diversiteit en inclusie, we zouden iets met het onderwerp moeten doen, maar we weten niet
precies hoe?’

Deze zin horen we wekelijks voorbijkomen. Het bevorderen van een diverse en inclusieve organisatiecultuur behelst meer dan het afvinken van een lijstje, of het ophangen van een poster in de koffiekamer. Wij helpen jullie navigeren.We bieden daarbij maatwerk en gaan voor blijvende impact, op een doelgerichte maar respectvolle manier. We zijn ervaren trainers en creatieve facilitators. Echte doeners. We passen onze trainingen en diensten aan op de grootte die in jullie situatie gewenst is.

Tijdens een wedowe evenement hebben deelnemers het goed met elkaar tijdens een oefening.

Een diverse en inclusieve omgeving is uiteindelijk de verantwoordelijkheid van iedereen in de organisatie, op alle niveaus.

Het is ook geen eenmalige actie maar een doorlopend proces, waarbij alle medewerkers (en leidinggevenden!) steeds blijven leren en ontwikkelen rondom deze thema’s. Bij deze leeractiviteiten is het belangrijk om (onbewuste) vooroordelen op een constructieve manier bloot te leggen en te bespreken.

We doen dit omdat jullie, net als wij, geloven in gelijkwaardigheid en dit ook willen uitdragen.Wij zorgen er altijd voor dat de deelnemers leren en ontwikkelen in een veilige en oordeelloze setting.

Neem contact met ons op

Onze diensten omvatten onder meer:

Young professionals
Specifieke Trainingen voor Uw Organisatie

Heb je een specifieke vraag of advies nodig? We gaan in gesprek met je en creëren een passend aanbod.

Less meer
Worksession
Ongeschreven Regels in de Organisatie - Maak Onzichtbare Belemmeringen Zichtbaar

We begeleiden collega's uit diverse achtergronden om ongeschreven inclusieregels in jullie organisatie te onderzoeken.

Lees meer
Brainstorming in the office
Verdiep Je Inzichten over Diversiteit en Inclusie

We nemen jullie mee in een serie van dieptesessies om op een praktische en ook reflectieve manier te duiken in wat er speelt in jullie organisatie.

Lees meer
Leadership meeting
Effectieve Diversiteit & Inclusie Strategieën

We organiseren een actieve sessie met jullie management- of leiderschapsteam om heldere keuzes te maken als basis voor impact op gebied van Diversiteit & Inclusie in beleid en samenwerking.

Lees meer
People in a meeting
D&I Bewustwording Startsessie voor Organisaties

We begeleiden de medewerkers in jouw organisatie op een vakkundige, actieve en toegankelijke manier om bewustwording en inzicht te ontwikkelen rondom Diversiteit & Inclusie.

Lees meer
Peoples posing with smile
Ontwikkel Jullie Vaardigheden

We bieden workshops en trainingssessies die jullie medewerkers de tools en vaardigheden bieden die ze nodig hebben om effectief te werken in een diverse en inclusieve omgeving.

Peoples in circle
Analyseer en Optimaliseer Jullie Diversiteitsbeleid

Waar staan jullie nu wat betreft D&I? Inclusief een impactmeting waarbij we het effect van interventies en beleid meten.

Lees meer
Peoples on the lesson
Veranker D&I in Uw Organisatie

Opstellen van D&I beleid, strategie en het verankeren daarvan.

Lees meer
team meeting
Duurzame Diversiteit en Inclusie Integreren

Het ontwikkelen van strategieën om de organisatiecultuur te veranderen naar een meer inclusieve en gastvrije omgeving voor iedereen.

Lees meer

Bij ons zit je
goed!

Wedowe heeft verschillende erkenningen gekregen vanuit de Code Diversiteit & Inclusie en heeft alle kennis in huis om jou en je organisatie te helpen: van het bespreekbaar maken tot implementatie en verankering.

Onze teamleiders maken deel uit van verschillende besturen, commissies en denktanks in Nederlandse organisaties, waar ze meewerken aan DEI-gerelateerde zaken.

Omdat ons organisatiemodel schaalbaar is, kunnen we zowel grote als kleine projecten en trainingen uitrollen. We werken op een heldere, projectmatige manier met gedegen onderzoek en evaluatie.

Impact door (persoonlijk) leiderschap binnen de organisatie

Coaching (individueel of met een kleine groep professionals) is een effectieve manier om snel stappen te kunnen maken. Over onderwerpen zoals

  • Communicatievaardigheden;
  • Inclusieve leiderschap;
  • Strategische ontwikkeling voor een inclusieve bedrijfsvoering met betere resultaten.
NOLIMITS Talenten juichen tijdens een viering.
People listening lesson

Groei en ontwikkelingin groepen

Tijdens onze trainingen gaan we met de deelnemers aan de slag met een van tevoren bepaald thema dat naadloos aansluit bij jullie vraagstuk. De deelnemers gaan:

  • Kennis opdoen over het specifieke onderwerp.
  • Actief aan de slag zodat zij de opgedane kennis meteen kunnen toepassen.
  • Samenwerken en ontwikkelen in een veilige leeromgeving waarin er ruimte is voor iedereen.

Bekijk enkele van onze case studies

RU content, seizoenen in 2021, 2022 en 2023

RU Content is een volledig programma van wedowe en samenwerkingspartner BBBB waarin we jongere nieuwkomers alle stappen op de participatieladder laten zetten en waarbij iedere stap die jongeren zetten er eentje richting werk is. Onze bijdrage aan dit grotere programma van de samenwerkingspartner is om deelnemers te laten ontdekken of ze hun talenten en motivatie vinden in het creatieve proces van filmmaken. ‍Korte beschrijving samenwerkingspartners Voor dit project werkten we samen met Breaking Barriers Building Bridges (BBBB), een initiatief gericht op het stimuleren van de ontwikkeling van jonge nieuwkomers. Binnen BBBB krijgen deelnemers de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende soorten kunstvormen, waaronder filmmaken. Voor dit project werkten we samen met verschillende partners en fondsen uit ons netwerk in de culturele en sociale sector en uit het bedrijfsleven.

PlusWhat Program 2022

Programma voor het verkleinen van de afstand van (jong)volwassenen tot de arbeidsmarkt, door middel van talentontwikkeling in de creatieve sector (met name filmproductie).Met het PlusWhat Programma realiseren we bovendien meer diversiteit, inclusie en innovatie binnen het huidige media- en cultuurlandschap. Het PlusWhat Program richt zich op getalenteerde, creatieve (jong)volwassenen van 16-27 jaar met een afstand tot de arbeidsmarkt, helpt hen met het vinden van de juiste werk- en leeromgeving, en hun creativiteit, sociaal-emotionele én ondernemersvaardigheden (verder) te ontwikkelen en in te zetten voor een meer diverse en inclusieve creatieve sector. Door deel te nemen aan het PlusWhat Programma ontwikkelen de jongeren zich in audiovisuele content-creatie en filmmaken. Na het volgen van het programma stromen zij door naar een kunstvakopleiding, stage of werk.

Filmhub Midden - Adviesrapport: een meer inclusieve filmdocentenpoule

Filmhub Midden, dat zich sterk maakt voor structurele filmeducatie aan leerlingen in po, vo en so, wilde graag de huidige filmdocentenpoule uitbreiden, zowel kwantitatief als qua diversiteit. Voor dit project hebben we informatie opgehaald in een werksessie, uit vragenlijsten en interviews met medewerkers van Filmhub Midden en potentiële nieuwe doelgroepen voor de filmdocentenpoule. Op basis van de analyse van alle onderzoeksresultaten, in combinatie met onze ervaring als experts D&I en filmmakers, hebben we een handzaam en actiegericht advies samengesteld waarmee Filmhub Midden direct aan de slag kan. Daarnaast biedt het advies tips voor verdere vervolgstappen.

The Werner – Guerrilla Cinema

‍wedowe werd gevraagd door International Film Festival Rotterdam (IFFR) en Atelier van Lieshout om alle filmopnames te maken voor hun samenwerkingsproject The Werner – Guerrilla Cinema. Tijdens het IFFR festival 2021 trok de Werner, een mobiele pop-up bioscoop, elke dag een andere Rotterdamse wijk in en presenteerde daar van 's ochtends tot 's avonds een programma om het festival de stad in te brengen. Voor de opnames ging onze crew de wijken in om bij bewoners aan te bellen en ze in hun deuropening te interviewen. Maar hoe maak je verbinding met mensen en krijg je ze zover om voor de camera hun ervaringen met film te delen? De wijken waar we werkten zijn zeer divers. Door een zorgvuldige en doordachte preproductie bestond onze crew uit mensen die de verbinding maakten met de lokale bewoners, met respect en oog voor hun perspectief. In korte tijd maakten we de opnames, door onze vindingrijkheid en schakelvermogen bleven we aansluiten bij de diverse mensen achter de voordeuren. We maakten hierbij gebruik van ons netwerk en brachten expertise in op gebied van Divers en Inclusief filmmaken. We spotten onbekend talent dat prachtige portretten maakte van bewoners van Rotterdam die worden uitgehoord over hun favoriete films en bijzondere filmervaringen. Samen vormen ze als een mozaïek een audiovisueel portret van een buurt.

E-course purpose economy

Voor de Purpose Economy E-Course van opdrachtgever Thrive Institute maakten we toegankelijke video-interviews met inspirerende doeners en denkers van de betekeniseconomie. De E-Course is een initiatief om geïnteresseerden kennis te laten maken met impactondernemen en om nieuwe impactondernemers te inspireren. Deze video’s maakten we, als mede-impactondernemers, uiteraard met een crew van jonge talenten en filmprofessionals uit ons diverse en inclusieve netwerk.

1 / 4
NOLIMITS - St. Joost en het aantrekken van een meer diverse studentenpopulatie

wedowe ontwikkelde samen met St. Joost School of Art & Design een programma op maat met als doel het toegankelijker en laagdrempeliger maken van hun onderwijs voor een meer diverse groep studenten. We deden dit in samenwerking met meerdere belanghebbenden in de organisatie. In 2021 zijn de eerste deelnemers aan dit programma toegelaten tot de academie.

3 / 4
PlusWhat Deal, meerdere rondes in 2018, 2019 en 2022

De PlusWhat Deal is een driedaagse workshopserie waarin creatieve (jong)volwassenen van 16-27 jaar het audiovisuele proces van start tot einde leren kennen (pre-productie, productie en postproductie). Dit is een kort programma voor het verkleinen van hun afstand tot de arbeidsmarkt, door middel van talentontdekking en talentontwikkeling in de creatieve sector. Met elkaar werken we eraan om structurele barrières te verkleinen voor onze deelnemers en ze te laten doorstromen in de culturele sector. De professionele vaardigheden die ze ontwikkelen brengen ze daar dichter bij. De connecties die worden gemaakt binnen de groep deelnemers en met ons netwerk zijn hierbij bovendien een waardevolle factor. De PlusWhat Deal helpt de deelnemers om hun creativiteit, sociaal-emotionele én ondernemersvaardigheden (verder) te ontwikkelen en in te zetten voor een meer diverse en inclusieve creatieve sector. Zo dragen we op de lange termijn bij aan het vergroten van diversiteit, inclusie en innovatie in de culturele sector. Deelnemers worden onderdeel van de PlusWhat community en kunnen hun ontwikkeling vervolgen met andere (creatieve) activiteiten.

4 / 4
Sensitiviteitstraining. St Joost en het diverser & inclusiever maken van de organisatie

‍wedowe ontwikkelde samen met St. Joost School of Art & Design een langlopend, veelomvattend programma met als doel…. Wedowe geeft regelmatig offline en online organisatiebrede Diversity & Inclusion bewustwordingssessies in St. Joost School of art and design. De sessies zijn afgestemd in aansluiting op verschillende kennisniveaus over D&I bij de deelnemers. Na de sessies krijgen de deelnemers de mogelijkheid om 1-op-1 gesprekken te voeren met mensen uit ons team voor individuele ondersteuning. Het project wordt gedurende het jaar flexibel aangepast op maat van de actuele situatie in de organisatie.

Partners & Sponsors

Contact

Heb je een vraag? Stuur ons een berichtje; we gaan graag met je in gesprek. 

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.