Talentontwikkeling
Wedowe biedt jullie een sterke samenwerking om jongeren te ontwikkelen naar een toekomst in de creatieve sector, waarin we expertise toevoegen en complementair zijn aan jullie initiatieven.

Jonge talenten zijn hard nodig in onze samenleving om nieuwe ideeën te brengen, diverse verhalen te vertellen en te bouwen aan een inclusievere en gevarieerde creatieve sector. Tegelijkertijd vinden jonge talenten met unieke perspectieven en verhalen vaak moeilijk aansluiting bij bestaande opleidingen of werk.

Samen zien we het potentieel en de toegevoegde waarde van jonge talenten. Samenwerken om hier verschil te maken is wat we graag doen. We hebben korte lijnen en een groot netwerk waarmee we veel mogelijk maken.

Daarbij werken we complementair aan bestaande initiatieven omdat we werken aan verschillende fases van talentontwikkeling, van kennismaken tot het doorstromen naar de arbeidsmarkt.

Ben je geïnteresseerd om samen te werken aan talentontwikkeling in de creatieve sector, neem dan contact met ons op.

PlusWhat talenten discussiëren over het nieuwste filmproject van de week.

We hebben meer dan 15 jaar ervaring in het werken met jonge creatieve mensen die niet altijd een formele opleiding hebben. We begrijpen deze jongeren en delen dezelfde creatieve passies. Dat maakt alle verschil in het ontstaan van vertrouwen, meer creativiteit, en duurzame resultaten.

Door ons werk zijn we nauw verbonden met de creatieve sector, met een groot netwerk en veel samenwerkingservaring.

Bijvoorbeeld: 
- Mediaproducenten en filmproductiemaatschappijen
- Kunstvakopleidingen
- Communicatie- en reclamebureaus 
- Brancheorganisaties 
- Culturele instellingen
- Andere talentontwikkelaars

Neem contact met ons op

Bij ons zit je goed! goed!

Wedowe heeft verschillende erkenningen gekregen vanuit de Code Diversiteit & Inclusie en heeft alle kennis in huis om jou en je organisatie te helpen: van het bespreekbaar maken tot implementatie en verankering.

Onze teamleiders maken deel uit van verschillende besturen, commissies en denktanks in Nederlandse organisaties, waar ze meewerken aan DEI-gerelateerde zaken.

Omdat ons organisatiemodel schaalbaar is, kunnen we zowel grote als kleine projecten en trainingen uitrollen. We werken op een heldere, projectmatige manier met gedegen onderzoek en evaluatie.

Onze aanpak

Onze programma’s begeleiden jonge talenten bij alle fases van talentontwikkeling. Als we kijken naar talentontwikkeling als een piramide, dan werken wij op het vlak van cultuurparticipatie, talentontdekking, talentontwikkeling en topontwikkeling. Op die manier kunnen we programma’s aanbieden die complementair zijn aan dat wat onze partners doen. Daarnaast werken we specifiek met audiovisuele middelen: jonge talenten effectiever ontwikkelen door de gerichte inzet van hun (video)creativiteit en ze goed voorbereiden op onderwijs en werk. Zo ontwikkelen we talenten die op andere plekken en andere manieren niet ontwikkeld worden. 

Voor jonge talenten in de creatieve sector is het van waarde om de kans krijgen om hun volle potentieel te bereiken, hun unieke perspectieven te delen en een echte bijdrage te leveren aan de creatieve industrie.

NOLIMITS Talenten juichen tijdens een viering.
PlusWhat Talent Dunya met de camera in de hand

Onze actviteiten

Enkele voorbeelden van activiteiten die we hebben uitgevoerd:

  • Masterclasses (talentontdekking);
  • Fulltime filmproductieweken (talentontwikkeling);
  • individuele Coaching (topontwikkeling en talentontwikkeling).

Bekijk enkele van onze case studies

RU content, seizoenen in 2021, 2022 en 2023

RU Content is een volledig programma van wedowe en samenwerkingspartner BBBB waarin we jongere nieuwkomers alle stappen op de participatieladder laten zetten en waarbij iedere stap die jongeren zetten er eentje richting werk is. Onze bijdrage aan dit grotere programma van de samenwerkingspartner is om deelnemers te laten ontdekken of ze hun talenten en motivatie vinden in het creatieve proces van filmmaken. ‍Korte beschrijving samenwerkingspartners Voor dit project werkten we samen met Breaking Barriers Building Bridges (BBBB), een initiatief gericht op het stimuleren van de ontwikkeling van jonge nieuwkomers. Binnen BBBB krijgen deelnemers de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende soorten kunstvormen, waaronder filmmaken. Voor dit project werkten we samen met verschillende partners en fondsen uit ons netwerk in de culturele en sociale sector en uit het bedrijfsleven.

PlusWhat Program 2022

Programma voor het verkleinen van de afstand van (jong)volwassenen tot de arbeidsmarkt, door middel van talentontwikkeling in de creatieve sector (met name filmproductie).Met het PlusWhat Programma realiseren we bovendien meer diversiteit, inclusie en innovatie binnen het huidige media- en cultuurlandschap. Het PlusWhat Program richt zich op getalenteerde, creatieve (jong)volwassenen van 16-27 jaar met een afstand tot de arbeidsmarkt, helpt hen met het vinden van de juiste werk- en leeromgeving, en hun creativiteit, sociaal-emotionele én ondernemersvaardigheden (verder) te ontwikkelen en in te zetten voor een meer diverse en inclusieve creatieve sector. Door deel te nemen aan het PlusWhat Programma ontwikkelen de jongeren zich in audiovisuele content-creatie en filmmaken. Na het volgen van het programma stromen zij door naar een kunstvakopleiding, stage of werk.

Filmhub Midden - Adviesrapport: een meer inclusieve filmdocentenpoule

Filmhub Midden, dat zich sterk maakt voor structurele filmeducatie aan leerlingen in po, vo en so, wilde graag de huidige filmdocentenpoule uitbreiden, zowel kwantitatief als qua diversiteit. Voor dit project hebben we informatie opgehaald in een werksessie, uit vragenlijsten en interviews met medewerkers van Filmhub Midden en potentiële nieuwe doelgroepen voor de filmdocentenpoule. Op basis van de analyse van alle onderzoeksresultaten, in combinatie met onze ervaring als experts D&I en filmmakers, hebben we een handzaam en actiegericht advies samengesteld waarmee Filmhub Midden direct aan de slag kan. Daarnaast biedt het advies tips voor verdere vervolgstappen.

The Werner – Guerrilla Cinema

‍wedowe werd gevraagd door International Film Festival Rotterdam (IFFR) en Atelier van Lieshout om alle filmopnames te maken voor hun samenwerkingsproject The Werner – Guerrilla Cinema. Tijdens het IFFR festival 2021 trok de Werner, een mobiele pop-up bioscoop, elke dag een andere Rotterdamse wijk in en presenteerde daar van 's ochtends tot 's avonds een programma om het festival de stad in te brengen. Voor de opnames ging onze crew de wijken in om bij bewoners aan te bellen en ze in hun deuropening te interviewen. Maar hoe maak je verbinding met mensen en krijg je ze zover om voor de camera hun ervaringen met film te delen? De wijken waar we werkten zijn zeer divers. Door een zorgvuldige en doordachte preproductie bestond onze crew uit mensen die de verbinding maakten met de lokale bewoners, met respect en oog voor hun perspectief. In korte tijd maakten we de opnames, door onze vindingrijkheid en schakelvermogen bleven we aansluiten bij de diverse mensen achter de voordeuren. We maakten hierbij gebruik van ons netwerk en brachten expertise in op gebied van Divers en Inclusief filmmaken. We spotten onbekend talent dat prachtige portretten maakte van bewoners van Rotterdam die worden uitgehoord over hun favoriete films en bijzondere filmervaringen. Samen vormen ze als een mozaïek een audiovisueel portret van een buurt.

E-course purpose economy

Voor de Purpose Economy E-Course van opdrachtgever Thrive Institute maakten we toegankelijke video-interviews met inspirerende doeners en denkers van de betekeniseconomie. De E-Course is een initiatief om geïnteresseerden kennis te laten maken met impactondernemen en om nieuwe impactondernemers te inspireren. Deze video’s maakten we, als mede-impactondernemers, uiteraard met een crew van jonge talenten en filmprofessionals uit ons diverse en inclusieve netwerk.

1 / 4
NOLIMITS - St. Joost en het aantrekken van een meer diverse studentenpopulatie

wedowe ontwikkelde samen met St. Joost School of Art & Design een programma op maat met als doel het toegankelijker en laagdrempeliger maken van hun onderwijs voor een meer diverse groep studenten. We deden dit in samenwerking met meerdere belanghebbenden in de organisatie. In 2021 zijn de eerste deelnemers aan dit programma toegelaten tot de academie.

3 / 4
PlusWhat Deal, meerdere rondes in 2018, 2019 en 2022

De PlusWhat Deal is een driedaagse workshopserie waarin creatieve (jong)volwassenen van 16-27 jaar het audiovisuele proces van start tot einde leren kennen (pre-productie, productie en postproductie). Dit is een kort programma voor het verkleinen van hun afstand tot de arbeidsmarkt, door middel van talentontdekking en talentontwikkeling in de creatieve sector. Met elkaar werken we eraan om structurele barrières te verkleinen voor onze deelnemers en ze te laten doorstromen in de culturele sector. De professionele vaardigheden die ze ontwikkelen brengen ze daar dichter bij. De connecties die worden gemaakt binnen de groep deelnemers en met ons netwerk zijn hierbij bovendien een waardevolle factor. De PlusWhat Deal helpt de deelnemers om hun creativiteit, sociaal-emotionele én ondernemersvaardigheden (verder) te ontwikkelen en in te zetten voor een meer diverse en inclusieve creatieve sector. Zo dragen we op de lange termijn bij aan het vergroten van diversiteit, inclusie en innovatie in de culturele sector. Deelnemers worden onderdeel van de PlusWhat community en kunnen hun ontwikkeling vervolgen met andere (creatieve) activiteiten.

4 / 4
Sensitiviteitstraining. St Joost en het diverser & inclusiever maken van de organisatie

‍wedowe ontwikkelde samen met St. Joost School of Art & Design een langlopend, veelomvattend programma met als doel…. Wedowe geeft regelmatig offline en online organisatiebrede Diversity & Inclusion bewustwordingssessies in St. Joost School of art and design. De sessies zijn afgestemd in aansluiting op verschillende kennisniveaus over D&I bij de deelnemers. Na de sessies krijgen de deelnemers de mogelijkheid om 1-op-1 gesprekken te voeren met mensen uit ons team voor individuele ondersteuning. Het project wordt gedurende het jaar flexibel aangepast op maat van de actuele situatie in de organisatie.

Partners & Sponsors

Contact

Heb je een vraag? Stuur ons een berichtje; we gaan graag met je in gesprek. 

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.